perjantai 23. lokakuuta 2015

Gluteeniton punajuuri-fetapiiras

 
 
Tällaista perjantaipäivän ratoksi.
 

Pohja:
2 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 dl täysjyväriisijauhoa
1 dl kookosjauhoa
75 g voita sulatettuna
1/4 dl öljyä
ripaus suolaa

Täyte:
2 punajuurta
3 pientä sipulia
1/2-1 prk fetajuustoa öljyssä
2 munaa
1,5 dl  maitoa (tai vettä)
suolaa, pippuria, timjamia


Raasta kesäkurpitsa. Sekoita yhteen kesäkurpitsaraaste ja jauhot. Lisää sulatettu voi ja öljy sekä ripaus suolaa ja sekoita. Voitele uunivuoka, esim. irtopohjavuoka öljyllä ja painele taikina siihen tasaiseksi pohjalle ja reunoille.
Kuori ja viipaloi kesäkurpitsat (ohuet viipaleet toimivat parhaiten). Kuori ja pilko sipulit. Levitä punajuuriviipaleet ja sipulikuutiot pohjan päälle. Lisää päälle fetajuustokuutiot. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito (itse käytin maidon sijasta vettä, myös soija-tai kauramaito toimii) ja mausteet ja kaada muna-maito seos piirakan päälle. Paista 175-200 asteisessa uunissa n. 60 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti