lauantai 31. lokakuuta 2015

Raitajuuri-suklaakakku (G, M)



Raitajuuri, tai polkajuuri -vähän niin kuin punajuuri, mutta raidallinen versio siitä. No, tuli nyt laitettua sitä kakkuun. Se on kyllä niin hienon näköinen juures, että olisi enemmän edukseen ihan yksinään, vaikkapa raasteena, tai siitä voisi kokeilla tehdä hauskoja juureslastuja.
No, mutta tällä kertaa teki mieli tehdä suklaakakkua. Toki punajuuri tai porkkanatkin kelpaavat raitajuuren tilalle, jos sitä ei lähikaupan vihannestiskistä satu jostain syystä löytymään.



3 munaa
0,75 dl hunajaa
1,5 dl kookosöljyä
2 kypsää banaania
1 raitajuuri raastettuna
1 dl soijajauhoja
1 dl kookosjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta
1 dl (raaka) kaakaojauhetta
0,5 dl auringonkukansiemeniä

Raasta raitajuuri. Vatkaa munat ja (juokseva)hunaja vaahdoksi. Sekoittele joukkoon soija- ja kookosjauho, leivinjauhe ja mausteet sekä raastettu raitajuuri. Sulata kookosöljy juoksevaksi ja sekoita se joukkoon. Sotke banaanit haarukalla soseeksi ja lisää ne taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon kaakaojauhe ja auringonkukansiemenet.
Voitele kakkuvuoka kylmäpuristetulla kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan tasaisesti. Paista uunissa keskitasolla 180 asteessa n. 20 min tai kunnes tikulla kokeiltaessa ei tikkuun tartu taikinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti