tiistai 6. lokakuuta 2015

Uunijuurekset



Nyt kun juuresten tarjonta on parhaimmillaan, niin pakkohan sitä on uunijuureksia valmistaa, usein. :D Se vaan on niin helppoa ja niin hyvää!
Innostuin keväällä kokeilemaan maa-artisokan viljelyä, ja vaikka niiden sadonkorjuuaika ei taida ihan vielä olla, kun eivät vielä ole kukkineet, niin oli kuitenkin pakko käydä kurkkaamassa ja kaivamassa pari mukulaa maasta ja laittaa uunijuuresten sekaan.
Luin jostain, että maa-artisokan satoa voi korjata vaikka vasta seuraavana keväänä, eli mukulat säilyvät korjuukelpoisina talven yli. Täytyykin jättää muutama maahan kokeeksi.


1 iso nauris
1 iso punajuuri
2 sipulia
2 porkkanaa
3 maa-artisokan mukulaa
öljyä
suolaa, pippuria valkosipulijauhetta


Kuori ja pilko juurekset ja sipulit. Öljyä uunivuoka ja lado juurekset siihen. Kaada päälle vielä öljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella ja sekoita.

Paista uunissa 200 asteessa 50-60 min. tai kunnes juurekset tuntuvat sopivan kypsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti