perjantai 18. syyskuuta 2015

Helppo muna-tonnikalapiirakka (G, L)

Taisin löytää pohjan tähän ohjeeseen pari vuotta sitten joltakin karppaussivustolta ja olen siitä saakka sitä käyttänyt ja muokannut mieleisekseni. Pohjana siis toimii erittäin helppo muna-tonnikala-yhdistelmä ja siihen voi lisätä melkein ihan mitä haluaa, ja se onnistuu aina. Tämä on todella helppo ja lisäksi proteiinipitoinen ja ruokaisa eväs vaikka töihin mukaan otettavaksi. Se maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Viime aikoina olen suosinut kesäkurpitsaa tässäkin reseptissä, satoa kun on saanut omalta kasvimaalta aika mukavasti.
Ohjeesta tulee 1 pellillinen (n. 12 palaa).



 
6-8 munaa
1 prk tonnikalaa vedessä
1 rkl öljyä
1-2 sipulia
2 tl oreganoa
2 tl basilikaa
(suolaa)

Päälle:
1/2 kesäkurpitsa
3 isoa tomaattia
oreganoa

Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla munien rakenne rikki. Valuta vesi pois tonnikalasta ja lisää munien joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, öljy ja mausteet ja sekoita. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada seos siihen ja levitä tasaiseksi ohueksi kerrokseksi koko uunipellille (seos on tosi löysää, niin sen kuulukin olla).
Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatit ohuiksi siivuiksi ja lado ne pohjan päälle. Ripottele oreganoa päälle.
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti