keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Kesäkurpitsapastaa kantarellikastikkeella

 
Tästä ohjeesta riittää 2-3 henkilölle.
 
 
Kesäkurpitsapasta
 
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
2 valkosipulin kynttä
1/2 sitruunan mehu
suolaa, pippuria, timjamia
öljyä paistamiseen

Suikaloi kesäkurpitsat kuorimaveitsellä ja silppua valkosipulin kynnet. Paista kesäkurpitsasuikaleita valkosipulin kanssa esimerkiksi vokkipannulla öljyssä, noin 15 min, kunnes kesäkurpitsasuikaleet ovat hieman pehmenneet. Lisää sitruunan mehu ja mausteet ja kääntele ne pastan joukkoon. Lorauta vielä halutessasi oliiviöljyä sekaan.
 
 
Kantarellikastike
 
n. 1 litra kantarelleja
2 pientä punasipulia (tai 1 iso)
2 dl kuohukermaa
suolaa, pippuria
öljyä paistamiseen
 
Puhdista kantarellit, kuutioi suurimmat. Kuutioi punasipuli.  Kuumenna öljy pannulla ja lisää kantarellit ja paista kunnes neste on haihtunut sienistä. Lisää sipulikuutiot ja kuullota pannulla hetken aikaa. Lisää kerma, sekoittele ja anna vielä kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kesäkurpitsapastan ja tuoreiden kasvisten kera.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti